Regisseur & Actrice

PODCAST — Alles wordt beter — VPRO/DOCS

Tessa Jonge Poerink heeft al sinds ze klein is één grote droom: Actrice worden. Dat is sowieso al een niet gemakkelijk te bewandelen pad, maar voor Tessa ligt dat allemaal misschien nog wel iets ingewikkelder. Tessa is namelijk geboren als klein mens en heeft de botgroeistoornis achondroplasie. Ze is 1,25 m. Maar dit hoeft allemaal geen probleem te zijn. Ze is koppig, werkt keihard aan haar droom en wordt als eerste kleine mens ooit aangenomen op een Nederlandse toneelschool. Haar grote bewijsdrang naar de wereld zorgt ervoor dat ze ver komt. Als ze afstudeert ligt de wereld aan haar voeten, ze heeft veel werk, toneel én film, zit al meteen aan tafel bij PAUW en alles lijkt haar voor de wind te gaan. Tot ze een aantal jaar na haar afstuderen helemaal instort en voor het eerst beseft: ik ben klein en ik zal mijn hele leven ook nooit groot worden. Dat had ze haar hele leven ontkend. Stiekem had ze toch altijd de gedachte gehad: ‘Het wordt beter, het gaat wel veranderen, mensen gaan mij accepteren, ik word lang. Als ik daar maar hard genoeg voor zou vechten, dan zou dat kunnen lukken.’ 

Maker & Voice-over Elène Zuidmeer, Met grote dank aan Tessa Jonge Poerink 

Montage Doron Tempert Eindredactie Remy van den Brand Advies Joeri van Spijk Productie DE VANDALEN

DOCS is de documentaire podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO.

Alles wordt beter is genomineerd voor de NTR Podcastprijs 2023, dé aanmoedigingsprijs voor jonge makers uit Nederland en België.


Elène stond voor haar regie van Alles wordt beter op de shortlist van de DDG Awards 2023 in de categorie Podcasts-/Radioregie, voor de meest opmerkelijke regieprestatie uit 2022.