Regisseur & Actrice

Documentaire – MAMA – OPEN Rotterdam

Vijf totaal verschillende Rotterdamse vrouwen. Vijf Rotterdamse wijken. Één rol: MAMA. 

De documentairereeks MAMA volgt vijf Rotterdamse vrouwen met totaal verschillende achtergronden uit vijf verschillende Rotterdamse wijken in hun zoektocht naar de invulling van de rol van moeder. Hoe doen zij dat op hun eigen manier? Hoe blijven ze naast ‘moeder’ ook nog een eigen persoon? Er komen allerlei onderwerpen langs, van moeder worden tot ambities in het werk en van meningen van de moedermaffia tot dromen over de toekomst.

MAMA werd gemaakt in het kader van de mediaregeling bij OPEN Rotterdam en werd in vijf afleveringen uitgezonden op OPEN Rotterdam, van 15 november tot en met 13 december 2023.

Bekijk de afleveringen hier.

Concept & Regie Elène Zuidmeer Camera Doron Tempert Montage Doron Tempert Eindredactie Celeste Boddaert Productie DE VANDALEN

De stereotype beelden van moeders, zowel de traditionele als de perfecte moeder op social media, zijn beperkend. Er zijn duizenden manieren om moeder te zijn. Door diverse ervaringen van het moederschap te tonen, wil ik een inclusievere kijk op het moederschap stimuleren. Moeders moeten het moederschap op hun eigen manier invullen.

Elène Zuidmeer over MAMA